Maistinė vertė

Apie gamybą, žaliavą, technologijas

Sūris DŽIUGAS® gaminamas tik iš kokybiško rinktinio karvių pieno. Pienas gamykloje valomas, standartizuojamas iki reikiamo riebumo ir pasterizuojamas. Vėliau reikiamoje temperatūroje užraugiamas, naudojant specialias pienarūgštes mikroorganizmų kultūras ir fermentus. Gaminamas moderniais įrengimais, todėl išgaunama reikiama sūrio grūdelių konsistencija bei struktūra. Po to sūrio grūdelių masė automatiškai formuojama į apvalias sūrio galvas ir šios presuojamos. Po presavimo sūris sūdomas specialiuose baseinuose, tada nokinamas kamerose, kur automatiškai palaikoma temperatūra ir santykinė oro drėgmė. Viso proceso metu sūrį rūpestingai prižiūri kvalifikuoti specialistai. Išnokintas sūris įvelkamas į vakuuminius maišelius ir išvežamas į saugyklas ilgai brandinti.

 Legalus dopingas!

Suvalgykite per dieną tiek gramų sūrio DŽIUGAS®, kiek sveriate ir gausite minimalų organizmui reikalingų aminorūgščių kiekį, būtiną gerai savijautai palaikyti. Ilgiau brandintame sūryje yra daugiau laisvųjų aminorūgščių, teigiamai įtakojančių svarbiausias organizmo funkcijas!

Maistinės medžiagos 100 g produkto RPN*
Baltymai: 33 g 0,66 g/kg kūno svorio
Iš jų esminių aminorūgščių: 17,464 g 0,18 g/kg kūno svorio
L-valinas 2,224 g
L-isoleucinas 1,916 g
L-leucinas 3,413 g
L-metioninas 2,001 g
L-treoninas 1,413 g
L-histidinas 1,433 g
L-fenilalaninas 1,843 g
L-lizinas 2,831 g
L-triptofanas 0,390 g
Angliavandeniai: 0g
Iš jų cukrus 0g
Riebalai 26 g
Energinė vertė 367 kcal
Vitaminas A 253 µg 32% (800 µg)
Vitaminas B12 2 µg 80% (2,5 µg)
Kalcis 1076 mg 135% (800 mg)
Fosforas 700 mg 100% (700 mg)
Cinkas 3,2 mg 32% (10 mg)

*RPN – rekomenduojama paros norma


Moksliniais tyrimais nustatyta, kad ilgo brandinimo, t.y. brandintame ne mažiau 12 mėnesių, sūryje DŽIUGAS® yra apie 7g/100g natūralios glutamo rūgšties, vienos iš 20 aminorūgščių. Žmogaus organizmas pats sintetina glutamo rūgštį ir naudoja ją baltymų gamybai, taip pat sužadinant nervinius impulsus. Todėl glutamo rūgšties savybės ypač vertingos sportininkams ir visiems, patiriantiems didelius fizinius krūvius.
Glutamo rūgštis – reakcijai*RPN – rekomenduojama paros norma

 Laktozė – medžiagų apykaitai

Atlikus laboratorinius tyrimus nustatyta, jog ilgo brandinimo, t.y. brandintame ne mažiau 12 mėnesių, sūryje DŽIUGAS® laktozės kiekis neviršija 0,02 %. Mat ilgo brandinimo proceso metu laktozė, veikiama raugų kultūrų, kurios dedamos į sūrio gamintuvą, suskaldoma iki pieno rūgšties. Kad laktozės nebėra, rodo ir sūrio masėje atsirandantys maži, balti, traškūs grūdeliai –  tai pieno rūgšties druska arba dar vadinamasis kalcio laktatas. Pieno rūgšties druskos kristalai atsiranda tik ilgo brandinimo sūryje, kai piene esantis kalcis ir pieno rūgštis reaguoja tarpusavyje. Visai laktozės netoleruojančių žmonių yra mažai, dažniau pasitaiko dalinai netoleruojančių laktozės. Fermento laktazės sintezė gali sutrikti persirgus žarnyno ligomis, ilgai nevartojus pieno produktų. Sūris DŽIUGAS® praktiškai neturi laktozės, tad puikiai tinka net netoleruojantiems kitų pieno produktų.

 Triptofanas – žvalumui ir energijai

Tyrimais nustatyta, kad ilgo brandinimo, t.y. brandintame ne mažiau 12 mėnesių, sūryje DŽIUGAS® yra apie 0,4 g/100g nepakeičiamos aminorūgšties – triptofano. Ši medžiaga dar vadinama „geros nuotaikos hormonu“,  nes triptofanas stimuliuoja serotonino, kuris atpalaiduoja smegenis, gamybą. Jis padeda geriau ir giliau miegoti, prabusti žvaliam ir energingam. Kokybiškas miegas taip pat stimuliuoja svarbią augimo hormono sekreciją, kuri gerina raumenų tonusą ir skatina riebalų deginimą, organizmas geriau atsigauna po intensyvios treniruotės. Triptofanas ypač naudingas vėlyvą rudenį ir žiemą, nes teigiamai veikia psichinę būklę, padeda išvengti depresijos. Tad brandintas sūris DŽIUGAS® gali padėti ir gerai pailsėti, ir pagerinti savijautą.

 Valinas – atkaklumui ir jėgai

Nustatyta, kad ilgo brandinimo, t.y. brandintame ne mažiau 12 mėnesių, sūryje DŽIUGAS® yra ir apie 2 g/100g nepakeičiamos aminorūgšties – valino. Valinas – esminė aminorūgštis, kurios organizmas negamina, todėl būtina gauti su maistu. Jis labai svarbus, nes dalyvauja nervų sistemos veikloje, palaiko emocinį stabilumą ir stimuliuoja protinę veiklą. Valinas yra raumenų energijos šaltinis, ypač streso, didelio krūvio metu. Kartu su leucinu jis skatina anabolines reakcijas raumenyse – dalyvauja baltymų sintezėje ir palaiko raumenų masę. Kepenyse valinas dalyvauja gliukozės sintezėje, ypač kai trūksta deguonies. Todėl ilgai brandintas DŽIUGAS® puikus pasirinkimas aktyviems žmonėms, besirūpinantiems savo sveikata.

 Kalcis – stipriems kaulams

Sūris DŽIUGAS® ypač turtingas kalcio, kuris labai svarbus žmogaus organizmui. Didžioji dalis mūsų organizme esančio kalcio yra susikaupusi kauliniame audinyje. Kalcis dalyvauja kraujo krešėjime, reikalingas nerviniams impulsams iš nervų į raumenis perduoti. Ypač daug kalcio reikia augantiems ir sportuojantiems žmonėms. 100 g sūrio aprūpina organizmą suaugusiam žmogui rekomenduojamu paros kalcio kiekiu.


Jūsų
krepšelis
  • Cart