Kepti topinambai su kietuoju sūriu DŽIUGAS
Daugiau produktų jūsų receptams

Produkto
Informacija
SudėtingumasLengvas
Trukmė60 min.
Porcijų kiekis2
AutoriusAušra Leniauskienė
Ingredientai
2 saujos tarkuoto sūrio DŽIUGAS®
20 g sviestas
1 valgomasis šaukštas miltų
½ l pienas
pagal skonį druskos
pagal skonį malti juodieji pipirai
700 g topinambų gumbai
tiek kiek gumbų plonai supjaustytos rūkytos šoninės juostelės
Paruošimas

Topinambus švariai nuplauname ir peiliu nulupame, kuo ploniau nupjauname žievelę. Kiekvieną gumbelį įvyniojame į šoninės gabaliuką.

Keptuvėje išlydome sviestą ir jame pakepiname šaukštą miltų. Palaipsniui supilame pieną ir maišant kaitiname, kol padažas sutirštės (pieno pilame tiek, kad padažas nebūtų per daug tirštas). Šiek tiek pagardiname druska (atsižvelgdami į šoninės sūrumą).

Įvyniotus topinambus vienu sluoksniu sudedame į kepimo indą ir užpilame padažu. Gausiai pabarstome tarkuotu sūriu ir maltais pipirais. Pašauname į 210 laipsnių kaitros orkaitę maždaug pusvalandžiui arba tol, kol bulvytės liks šiek tiek kietos. Svarbu neperkepti, kad neištižtų, todėl baigiant kepti, reikia ragauti.

Valgykite su šviežiomis salotomis. Skanaus!



Kietasis sūris DŽIUGAS Luxurious, brandintas 48 mėn. medinėje dėžutėje (keturkampis šulinukas)

35.99 €
Graviravimas


Kalėdinis Kietasis sūris DŽIUGAS Gourment, brandintas 36 mėn.

6.39 €


Ekologiškas kietasis sūris DŽIUGAS, brandintas 24 mėn.

4.63 €

Jūsų
krepšelis
  • Cart