Pastarnokų, kietojo sūrio DŽIUGAS ir šalavijų duona
Daugiau produktų jūsų receptams

Produkto
Informacija
SudėtingumasLengvas
Trukmė60 min.
Porcijų kiekis6
AutoriusSkirmantė Mockevičienė
Ingredientai
175 g pastarnokų
50 g kietojo sūrio DŽIUGAS®
1 valgomasis šaukštas smulkintų šalavijo lapelių
225 g miltų
1½ arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1½ arbatinis šaukštelis druskos
2 dideli kiaušiniai
1 valgomasis šaukštas pieno
8 šalavijo lapai
1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus
Paruošimas

Inde sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius. Įtarkuoti į jį pastarnokus ir iškart gerai išmaišyti. Sudėti kubeliais pjaustytą sūrį ir smulkintus šalavijus. Atskirame dubenėlyje išplakti kiaušinius su pienu ir atsargiai supilti į miltų mišinį. Švelniai išmaišyti, kol gausite lipnią tirštą masę. Ją sukrėsti ant miltais pabarstytos skardos, suformuoti apvalią bandelę. Pabarstyti miltais, ant viršaus sudėti griežinėliais pjaustytą sūrį (25 g) ir aliejuje pamirkytus šalavijo lapelius. Kepti 190 C įkaitintoje orkaitėje 45-50 minutes.



Kietas sūris DŽIUGAS brandintas 12 mėn. Mild sveriamas




Kietas sūris „Džiugas“ brandintas 48 mėn. skaptuotas medinėje dėžutėje

86.55 €
Graviravimas


Sūrio DŽIUGAS abėcėlė (vaikams)

50 €

Jūsų
krepšelis
  • Cart