Šiltos miško grybų salotos su lazdynų riešutais ir kietuoju sūriu DŽIUGAS
Daugiau produktų jūsų receptams

Produkto
Informacija
SudėtingumasLengvas
Trukmė30 min.
Porcijų kiekis1
AutoriusAušra Leniauskienė
Ingredientai
30 ~ 50 g kieto sūrio DŽIUGAS®
1 sauja jaunų gražgarsčių lapų
1 sauja lazdynų riešutų
1 raudonasis svogūnas
2 valgomieji šaukštai baltojo vyno acto
20 g sviesto
4 valgomieji šaukštai lyvuogių aliejaus
pagal skonį šviežių čiobrelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
1 skiltelė apvirtų miško grybų
Paruošimas

Riešutus paskrudinkite 190 laipsnių kaitros orkaitėje, subėrę juos ant kepimo popieriaus. Vis pamaišykite, kad vienodai apskrustų (kepkite apie 10 minučių, ne ilgiau). Atvėsinkite ir pirštais nuvalykite jų luobeles. Rupiai sukapokite peiliu.

Svogūną nulupkite ir perpjaukite pusiau. Vieną pusę smulkiai supjaustykite ir užpilkite vyno actu. Užberkite druskos ir palikite pasimarinuoti. Kitą pusę supjaustykite pusžiedžiais. Į keptuvę įpilkite šliūksnį alyvuogių aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto.

Įkaitinkite ir suberkite grybus (jei grybai stambesni, prieš kepant supjaustykite juos siauromis juostelėmis). Pagardinkite druska ir pipirais, sumeskite čiobrelius. Patroškinkite apie 5 – 7 minutes.

Pabaigoje suberkite svogūnų pusžiedžius, smulkintą pamarinuotą svogūną ir dar keletą minučių pakepinkite. Į lėkštę sudėkite švarius gražgarsčių lapelius, ant jų – grybus iš keptuvės. Gausiai užbarstykite kapotais riešutais ir labai plonai supjaustyto sūrio DŽIUGAS gabalėliais (tiesiog, bulvių skustuku priskuskite plonų sūrio drožlių). Paviršių pabarstykite maltais pipirais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir patiekite su skrudinta balta duona…



Kietasis sūris DŽIUGAS Piquant, brandintas 18 mėn.

2.89 €


Kietas sūris „Džiugas“ brandintas 48 mėn. skaptuotas medinėje dėžutėje

86.55 €
Graviravimas


Kietasis sūris DŽIUGAS Mild, brandintas 12 mėn. (tarkuotas)

1.29 €

Jūsų
krepšelis
  • Cart