Šiltos miško grybų salotos su lazdynų riešutais ir kietuoju sūriu DŽIUGAS®

Ingredientai

  • 30 ~ 50 g
    kietojo sūrio DŽIUGAS
  • 1 sauja
    jaunų garžgarsčių lapų
  • 1 sauja
    lazdyno riešutų
  • 1
    raudonasis svogūnas
  • 2 valgomieji šaukštai
    baltojo vyno acto
  • 20 g
    sviesto
  • 4 valgomieji šaukštai
    alyvuogių aliejaus
  • pagal skonį
    šviežių čiobrelių
  • pagal skonį
    druskos
  • pagal skonį
    maltų juodųjų pipirų
  • 1 sauja
    apvirtų miško grybų

Paruošimas

Riešutus paskrudinkite 190 laipsnių kaitros orkaitėje, subėrę juos ant kepimo popieriaus. Vis pamaišykite, kad vienodai apskrustų (kepkite apie 10 minučių, ne ilgiau). Atvėsinkite ir pirštais nuvalykite jų luobeles. Rupiai sukapokite peiliu.

Svogūną nulupkite ir perpjaukite pusiau. Vieną pusę smulkiai supjaustykite ir užpilkite vyno actu. Užberkite druskos ir palikite pasimarinuoti. Kitą pusę supjaustykite pusžiedžiais. Į keptuvę įpilkite šliūksnį alyvuogių aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto.

Įkaitinkite ir suberkite grybus (jei grybai stambesni, prieš kepant supjaustykite juos siauromis juostelėmis). Pagardinkite druska ir pipirais, sumeskite čiobrelius. Patroškinkite apie 5 – 7 minutes.

Pabaigoje suberkite svogūnų pusžiedžius, smulkintą pamarinuotą svogūną ir dar keletą minučių pakepinkite. Į lėkštę sudėkite švarius gražgarsčių lapelius, ant jų – grybus iš keptuvės. Gausiai užbarstykite kapotais riešutais ir labai plonai supjaustyto sūrio DŽIUGAS gabalėliais (tiesiog, bulvių skustuku priskuskite plonų sūrio drožlių). Paviršių pabarstykite maltais pipirais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir patiekite su skrudinta balta duona…

PANAŠŪS Receptai

Gardi sūrio DŽIUGAS® idėja

Karpačio su sūriu DŽIUGAS®

Velyku boba su sūriu DŽIUGAS®

Makaronų užkepėlė su daržovėmis ir kietuoju sūriu DŽIUGAS®

Marinuotas kietasis sūris DŽIUGAS®

Omletas su kumpiu ir kietuoju sūriu DŽIUGAS®

Trinta pomidorų sriuba su kietuoju sūriu DŽIUGAS®

Pica su kietuoju sūriu DŽIUGAS® ir kumpiu

Kepti sumuštiniai su vištiena arba kumpiu ir kietuoju sūriu DŽIUGAS®

Skrebutis (brusketa) su keptomis vynuogėmis ir sūriu DŽIUGAS®

×

Klausk sūrio Džiugas eksperto

Jūsų asmens duomenys yra renkami ir tvarkomi, siekiant įvertinti Jūsų interneto projekto poreikius ir pateikti UAB „Čia Market tinkamiausią pasiūlymą. Užpildydami šią formą, Jūs sutinkate kad su mūsų "Privatumo Politikoje" aprašytomis taisyklėmis