Žiedinio kopūsto ir sūrio „Džiugas“ pyragas
Daugiau produktų jūsų receptams

Produkto
Informacija
SudėtingumasVidutinis
Trukmė60 min.
Porcijų kiekis6
AutoriusSkirmantė Mockevičienė
Ingredientai
70 g žiedinio kopūsto
1 raudono svogūno
5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
½ arbatinio šaukštelio smulkinto šviežiaus rozmarino
8 dideli kiaušiniai
1 sauja šviežių bazilikų lapelių
1½ arbatinio šaukštelio miltų
2½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
½ arbatinio šaukštelio ciberžolės
200 g tarkuoto sūrio DŽIUGAS®
pagal skonį druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
3 ~ 4 valgomieji šaukštai sezamo sėklų
Paruošimas

Žiedinį kopūstą sulaužyti nedideliais žiedynėliais ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nuvarvinti ir leisti atvėsti. Svogūną nulupti, perpjauti pusiau ir atpjauti kelias riekeles, kurias atidėti į šalį. Likusį svogūną smulkiai supjaustyti. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų sudėti svogūną pakepti kelias minutės, kol pradės minkštėti, suberti rozmariną ir maišant dar kelias sekundes pakepti. Atvėsinti. Kiaušinius išplakti, sudėti svogūnus ir vėl gerai išplakti. Įmaišyti baziliką. Suberti miltus sumaišytus su tarkuotu sūriu, kepimo milteliais, druska, pipirais ir gerai išmaišyti. Įmaišyti žiedinį kopūstą, stengiantis kad visi griežinėliai apsiveltų tešla. Kepimo popieriumi ištiesti 24 cm skersmens kepimo indą nuimamais šonais, patepti sviestu ir formos šonus apibarstyti sezamo sėklomis. Į paruoštą formą supilti tešlą. Ant viršaus išdėlioti svogūnų žiedus. Kepti apie 45 – 60 minučių 180 C temp. orkaitėje.



Kietasis sūris DŽIUGAS brandintas 12 mėn. Mild. Ketvertukas.




Kietasis sūris DŽIUGAS Mild, brandintas 12 mėn.

2.60 €


DŽIUGAS® MIX PIZZA tarkuotų sūrių mišinys picai

2.39 €

Jūsų
krepšelis
  • Cart