Pumpkin dumplings with hard cheese DŽIUGAS®
Ingredients
- 1 glassof pumpkin puree
- 1 teaspoonfresh thyme leaves
- 1,5 ~ 2 glassesof flour
- 1egg yolk
- 25 gof hard cheese DŽIUGAS
- 50 gof butter
- 10 gof sage leaves
- according to tastesalt
- according to tasteblack pepper
- according to tastegrated cheese DŽIUGAS
-
Share
Preparation
Moliūgo tyrę sumaišyti su čiobreliais, miltais. Įleisti kiaušinio trynį, sutarkuoti sūrį, pagardinti druska, pipirais ir gerai išmaišius dėti porai valandų į šaldytuvą, kad masė sutvirtėtų. Atšalusią masę išversti ant miltuotos lentelės ir formuoti virtinukus. Į verdantį pasūdytą vandenį sudėti virtinukus, iškilus jiems į paviršių, pavirti dar pusę minutės ir išimti. Sviestą ištirpinti keptuvėje, sudėti šalavijo lapelius ir pakepti, kol jie pradės spirgėti. Virtinukus išdėlioti į lėkštes, užpilti “šalavijiniu” sviestu, užtarkuoti sūrio ir patiekti.