Šiltos miško grybų salotos su lazdynų riešutais ir kietuoju sūriu DŽIUGAS®
Ingredientai
- 30 ~ 50 gkietojo sūrio DŽIUGAS
- 1 saujajaunų garžgarsčių lapų
- 1 saujalazdyno riešutų
- 1raudonasis svogūnas
- 2 valgomieji šaukštaibaltojo vyno acto
- 20 gsviesto
- 4 valgomieji šaukštaialyvuogių aliejaus
- pagal skonįšviežių čiobrelių
- pagal skonįdruskos
- pagal skonįmaltų juodųjų pipirų
- 1 saujaapvirtų miško grybų
- Spausdinti
-
Dalintis
Paruošimas
Riešutus paskrudinkite 190 laipsnių kaitros orkaitėje, subėrę juos ant kepimo popieriaus. Vis pamaišykite, kad vienodai apskrustų (kepkite apie 10 minučių, ne ilgiau). Atvėsinkite ir pirštais nuvalykite jų luobeles. Rupiai sukapokite peiliu.
Svogūną nulupkite ir perpjaukite pusiau. Vieną pusę smulkiai supjaustykite ir užpilkite vyno actu. Užberkite druskos ir palikite pasimarinuoti. Kitą pusę supjaustykite pusžiedžiais. Į keptuvę įpilkite šliūksnį alyvuogių aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto.
Įkaitinkite ir suberkite grybus (jei grybai stambesni, prieš kepant supjaustykite juos siauromis juostelėmis). Pagardinkite druska ir pipirais, sumeskite čiobrelius. Patroškinkite apie 5 – 7 minutes.
Pabaigoje suberkite svogūnų pusžiedžius, smulkintą pamarinuotą svogūną ir dar keletą minučių pakepinkite. Į lėkštę sudėkite švarius gražgarsčių lapelius, ant jų – grybus iš keptuvės. Gausiai užbarstykite kapotais riešutais ir labai plonai supjaustyto sūrio DŽIUGAS gabalėliais (tiesiog, bulvių skustuku priskuskite plonų sūrio drožlių). Paviršių pabarstykite maltais pipirais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir patiekite su skrudinta balta duona…