Kepti topinambai su kietuoju sūriu DŽIUGAS®

Ingredientai

  • 2 saujos
    tarkuoto sūrio DŽIUGAS
  • 20 g
    sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas
    miltų
  • 1/2 l
    pieno
  • pagal skonį
    druskos
  • pagal skonį
    maltų juodųjų pipirų
  • 700 g
    topinambų gumbų
  • 700 g
    plonai supjaustytų rūkytos šoninės juostelių

Paruošimas

Topinambus švariai nuplauname ir peiliu nulupame, kuo ploniau nupjauname žievelę. Kiekvieną gumbelį įvyniojame į šoninės gabaliuką.

Keptuvėje išlydome sviestą ir jame pakepiname šaukštą miltų. Palaipsniui supilame pieną ir maišant kaitiname, kol padažas sutirštės (pieno pilame tiek, kad padažas nebūtų per daug tirštas). Šiek tiek pagardiname druska (atsižvelgdami į šoninės sūrumą).

Įvyniotus topinambus vienu sluoksniu sudedame į kepimo indą ir užpilame padažu. Gausiai pabarstome tarkuotu sūriu ir maltais pipirais. Pašauname į 210 laipsnių kaitros orkaitę maždaug pusvalandžiui arba tol, kol bulvytės liks šiek tiek kietos. Svarbu neperkepti, kad neištižtų, todėl baigiant kepti, reikia ragauti.

Valgykite su šviežiomis salotomis. Skanaus!

PANAŠŪS Receptai

Gardi sūrio DŽIUGAS® idėja

Karpačio su sūriu DŽIUGAS®

Velyku boba su sūriu DŽIUGAS®

Marinuotas kietasis sūris DŽIUGAS®

Omletas su kumpiu ir kietuoju sūriu DŽIUGAS®

Trinta pomidorų sriuba su kietuoju sūriu DŽIUGAS®

Pica su kietuoju sūriu DŽIUGAS® ir kumpiu

Kepti sumuštiniai su vištiena arba kumpiu ir kietuoju sūriu DŽIUGAS®

Skrebutis (brusketa) su keptomis vynuogėmis ir sūriu DŽIUGAS®

Sausainukai su kietuoju sūriu DŽIUGAS® ir čiobreliais

×

Klausk sūrio Džiugas eksperto

Jūsų asmens duomenys yra renkami ir tvarkomi, siekiant įvertinti Jūsų interneto projekto poreikius ir pateikti UAB „Čia Market tinkamiausią pasiūlymą. Užpildydami šią formą, Jūs sutinkate kad su mūsų "Privatumo Politikoje" aprašytomis taisyklėmis