Kepti topinambai su kietuoju sūriu DŽIUGAS®

    Ingredientai

    • 2 saujos
      tarkuoto sūrio DŽIUGAS
    • 20 g
      sviesto
    • 1 valgomasis šaukštas
      miltų
    • 1/2 l
      pieno
    • pagal skonį
      druskos
    • pagal skonį
      maltų juodųjų pipirų
    • 700 g
      topinambų gumbų
    • 700 g
      plonai supjaustytų rūkytos šoninės juostelių

    Paruošimas

    Topinambus švariai nuplauname ir peiliu nulupame, kuo ploniau nupjauname žievelę. Kiekvieną gumbelį įvyniojame į šoninės gabaliuką.

    Keptuvėje išlydome sviestą ir jame pakepiname šaukštą miltų. Palaipsniui supilame pieną ir maišant kaitiname, kol padažas sutirštės (pieno pilame tiek, kad padažas nebūtų per daug tirštas). Šiek tiek pagardiname druska (atsižvelgdami į šoninės sūrumą).

    Įvyniotus topinambus vienu sluoksniu sudedame į kepimo indą ir užpilame padažu. Gausiai pabarstome tarkuotu sūriu ir maltais pipirais. Pašauname į 210 laipsnių kaitros orkaitę maždaug pusvalandžiui arba tol, kol bulvytės liks šiek tiek kietos. Svarbu neperkepti, kad neištižtų, todėl baigiant kepti, reikia ragauti.

    Valgykite su šviežiomis salotomis. Skanaus!

    PANAŠŪS Receptai

    Gardi sūrio DŽIUGAS® idėja

    Karpačio su sūriu DŽIUGAS®

    Velyku boba su sūriu DŽIUGAS®

    Sausainukai su kietuoju sūriu DŽIUGAS® ir čiobreliais

    Makaronų užkepėlė su daržovėmis ir kietuoju sūriu DŽIUGAS®

    Šiltos miško grybų salotos su lazdynų riešutais ir kietuoju sūriu DŽIUGAS®

    Marinuotas kietasis sūris DŽIUGAS®

    Omletas su kumpiu ir kietuoju sūriu DŽIUGAS®

    Trinta pomidorų sriuba su kietuoju sūriu DŽIUGAS®

    Pica su kietuoju sūriu DŽIUGAS® ir kumpiu

    ×

    Klausk sūrio Džiugas eksperto

    Jūsų asmens duomenys yra renkami ir tvarkomi, siekiant įvertinti Jūsų interneto projekto poreikius ir pateikti UAB „Čia Market tinkamiausią pasiūlymą. Užpildydami šią formą, Jūs sutinkate kad su mūsų "Privatumo Politikoje" aprašytomis taisyklėmis