Pica su kietuoju sūriu DŽIUGAS® ir kumpiu
Ingredientai
- 500 gmiltų
- 1 šaukšteliscukraus
- žiupsnelisdruskos
- 2 šaukštaialyvuogių aliejaus
- 7 gsausų mielių
- 375 mlšilto vandens
- 200 gkietojo sūrio DŽIUGAS
- 1 valgomasis šaukštasbalzaminio acto
- 1 valgomasis šaukštasmedaus
- 2svogūnai
- 100 gšaltai rūkyto kumpio
- Spausdinti
-
Dalintis
Paruošimas
Iš miltų suformuokite kraterį. Į vidų įdėkite druskos, cukraus, įpilkite alyvuogių aliejaus, su šiltu vandeniu sumaišytas mieles. Šakute iš lėto įmaišykite miltus iš šonų. Baikite minkyti rankomis iki vientisos masės. Išminkytą tešlą įdėkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 1 val. pakilti (tešla padvigubės).
Pakilusią tešlą lengvai paminkykite, suformuokite 4 lygius gabalėlius ir iškočiokite – turi išeiti 20-25 cm skersmens blynai. Tada dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Kai svogūnai suminkštės, įpilkite balzaminio acto ir sudėkite
medų, druską ir pipirus, viską išmaišykite ir dar minutėlę pakepinkite.
Picos padą patepkite aliejumi, užberkite sūrio, sudėkite svogūnus, supjaustytą kumpį. Kepkite 200 0C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. arba, kol sūris išsilydys, o picos kraštai gražiai paruduos. Patiekite su žalumynais.