Marinuotas kietasis sūris DŽIUGAS®
Ingredientai
- 200 gkietojo sūrio DŽIUGAS
- 200 mlkokybiško alyvuogių aliejaus
- 1/4 arbatinio šaukšteliorūkytos paprikos
- 1/4 arbatinio šaukšteliosusmulkintų paprikos dribsnių
- 3nuluptos ir sutraiškytos peiliu česnako skiltelės
- 4 šakelėsšviežių rozmarinų
- 4 šakelėsšviežių čiobrelių
- Spausdinti
-
Dalintis
Paruošimas
Į švarų stiklainį supilkite aliejų, rūkytą papriką, paprikos dribsnius ir česnakus. Sudėkite prieskonines žoleles ir galiausiai, gabaliukais sulaužytą sūrį. Apverskite stiklainį aukštyn kojomis ir palaikykite 1 minutę, kad aliejus pasiskirstytų.
Užsuktą stiklainį dėkite į šaldytuvą ir laikykite bent vieną valandą. Sūrį marinuoti galite iki dviejų savaičių – taip jis įgaus daugiau skonio.
Patiekite kambario temperatūros.
Toks sūris tinka užkandžiams vienas, juo skanu pagardinti salotas. Kartu su sūriu į stiklainį galite įdėti ir alyvuogių – turėsite puikių užkandžių asorti.