Bulvių apkepas su kietuoju sūriu DŽIUGAS®
Ingredientai
- 1,5 kgbulvių
- 4 skiltelėsčesnakų
- 150 gkietojo sūrio DŽIUGAS
- 1 stiklinėpieno
- 2kiaušiniai
- valgomasis šaukštasvištienos taukų arba sviesto
- 1 saujašviežių smulkintų petražolių
- 1 saujašviežių smulkintų krapų
- Spausdinti
-
Dalintis
Paruošimas
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temp.
Bulves nuskuskite ir supjaustykite maždaug 3 mm griežinėliais. Bulvių griežinėlius ištepkite vištienos taukais, bet jei jų neturite, galite suvilgyti ir lydytu sviestu.
Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius. Įpilkite pieno, paskaninkite druska, pipirais ir muskato riešutu. Viską gerai išplakite. Į pieno ir kiaušinių masę sudėkite smulkiai pjaustytas česnako skilteles.
Susitarkuokite sūrį.
Kepimo skardą ištepkite vištienos taukais ar sviestu. Ant dugno sudėliokite dalį bulvių girežinėlių. Apibarstykite juos druska, pipirais ir šviežiais žalumynais. Uždėkite dalį tarkuoto sūrio ir užpilkite tiek tiek kiaušinių ir pieno plakinio. Tada vėl dėkite bulvių, žalumynų, sūrio, plakinio. Taip viską kartokite, kol nebeliks ingredientų. Ant viršaus nepalikite tarkuoto sūrio, jis greitai dega. Geriausia, kad jis būtų dedamas tarp bulvių.
Kepkite apie 45 minutes, tada kaitrą sumažinkite iki 170 C temp. ir kepkite vėl maždaug 45 minutes. Skanaus!