Grybų risotto su sūriu DŽIUGAS®
Ingredientai
- 100 gkietojo sūrio DŽIUGAS
- 1svogūnas
- 2česnako skiltelės
- 2 valgomieji šaukštaialyvuogių aliejaus
- 400 grisotto ryžių
- 150-200 mlbaltojo sauso/pusiau saldaus vyno
- pagal skonįpipirų ir druskos
- 100 gsviesto
- 1-2 stiklinėsmiško grybų
- žiupsnisšviežių čiobrelių
- 1,5 lvištienos sultinio
- Spausdinti
-
Dalintis
Paruošimas
Išvirtą sultinį užvirinkite ir laikykite ant ugnies. Aliejuje ant mažos ugnies (labai labai mažos)
15 minučių apkepkite smulkiai supjaustytus svogūną ir česnaką. Kai suminkštės, suberkite ryžius. Maišydami kepinkite ryžius, kol jie taps skaidrūs. Tada supilkite vyną, maišykite tol, kol jis visas išgaruos. Berkite druskos, pipirų. Ant ryžių supilkite samtį sultinio, sumažinkite ugnį, maišykite, kol viskas išgaruos. Beje, puodas turi būti gilus, kad garavimas vyktų ne per greitai. Tai kartokite tol, kol ryžiai išvirs, bet nebus pervirę, per daug suminkštėję. Tai truks apie 15 – 20 minučių. Kol verda ryžiai, prieš pačią pabaigą, svieste apkepinkite grybus su čiobreliais, druska, pipirais. Risotto nukelkite nuo ugnies, suberkite parmezaną, sviestą. Gerai išmaišykite. Beje, tai pats svarbiausias monentas gaminime, nes tada risotto tampa toks kreminis. Patiekite kartu su apkepintais grybais ir vynu.