Pastarnokų, kietojo sūrio DŽIUGAS® ir šalavijų duona
Ingredientai
- 175 gpastarnokų
- 50 gkietojo sūrio DŽIUGAS
- 1 valgomasis šaukštassmulkintų šalavijo lapelių
- 225 gmiltų
- 1 1/2 arbatinis šaukšteliskepimo miltelių
- 1 1/2 arbatinis šaukštelisdruskos
- 2dideli kiaušiniai
- 1 valgomasis šaukštaspieno
- 8šalavijo lapai
- 1 arbatinis šaukštelisalyvuogių aliejaus
- Spausdinti
-
Dalintis
Paruošimas
Inde sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius. Įtarkuoti į jį pastarnokus ir iškart gerai išmaišyti. Sudėti kubeliais pjaustytą sūrį ir smulkintus šalavijus. Atskirame dubenėlyje išplakti kiaušinius su pienu ir atsargiai supilti į miltų mišinį. Švelniai išmaišyti, kol gausite lipnią tirštą masę. Ją sukrėsti ant miltais pabarstytos skardos, suformuoti apvalią bandelę. Pabarstyti miltais, ant viršaus sudėti griežinėliais pjaustytą sūrį (25 g) ir aliejuje pamirkytus šalavijo lapelius. Kepti 190 C įkaitintoje orkaitėje 45-50 minutes.