Įdarytas baklažanas su kietuoju sūriu DŽIUGAS®
Ingredientai
- 2 saujostarkuoto sūrio DŽIUGAS
- 50 gchorizo dešros
- 1pomidoras
- 50 gšpinatų
- 1paprika
- 3 valgomieji šaukštaialyvuogių aliejaus
- pagal skonįdruskos, pipirų
- 1balklažanas
- Spausdinti
-
Dalintis
Paruošimas
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
Baklažaną šiek tiek išskobiame ir išskobtas dalis smulkiai sukapojame. Baklažanų laivelius patepame alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir pipirais, dedame ant skardos ir kepame 8-10 min.
Tuo metu įkaitiname keptuvę, įpilame šiek tiek aliejaus ir kepiname chorizo dešros gabalėlius apie 2-3 min. Sudedame papriką, išskobtą baklažanų minkštimą, pomidorą ir kepiname dar kelias minutes. Pabaigoje sudedame špinatus.
Nuimame keptuvę nuo ugnies ir suberiame pusę sūrio, įberiame druskos ir pipirų. Išmaišome ir šaukštų dedame į apkeptas baklažanų puseles. Pabarstome likusiu sūriu ir kepame orkaitėje dar apie 6-10 min.