Velykų kiaušinis su sūriu DŽIUGAS®
Ingredientai
- Kiaušinis:
- 600 gpertrintos varškės
- 300 gsmulkiai tarkuoto sūrio DŽIUGAS
- 4 šaukštaimajonezo
- 3 šaukštaigarstyčių
- 2 skiltelėsčesnako
- 1 šaukštastarkuotos citrinos žievelės
- Papuošimui:
- įvairaus smulkumo tarkuotas skirtingo brandinimo sūris DŽIUGAS
- susmulkinti paskrudinti riešutai
- švieži žalumynai
- razinos
- džiovintos ožerškio (goji) uogos
- tarkuotos citrinų žievelės
- Spausdinti
-
Dalintis
Gaminimas
Visus kiaušinio gamybai skirtus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Suformuokite kamuoliuką, įsukite į maistinę plėvelę ir 1 val. palaikykite šaldytuve. Galima laikyti ir per naktį.
Sutvirtėjusį kamuoliuką dėkite ant padėklo, ant kurio patieksite. Suteikite jam kiaušinio formą. Papuoškite įvairiai tarkuotu sūriu DŽIUGAS®, susmulkintais riešutais, žalumynais, nuplautomis ir nusausintomis razinomis, ožerškio uogomis. Patiekite su sūrio DŽIUGAS® traškučiais (sausoje keptuvėje 1-2 min. pakaitinkite plonu sluoksniu paberto tarkuoto sūrio DŽIUGAS®, atsargiai nuimkite mentele ir palikite atvėsti ant lėkštės).
Gero apetito!