Velykų kiaušinis su sūriu DŽIUGAS®

Ingredientai

  • Kiaušinis:
  • 600 g
    pertrintos varškės
  • 300 g
    smulkiai tarkuoto sūrio DŽIUGAS
  • 4 šaukštai
    majonezo
  • 3 šaukštai
    garstyčių
  • 2 skiltelės
    česnako
  • 1 šaukštas
    tarkuotos citrinos žievelės

  • Papuošimui:
  • įvairaus smulkumo tarkuotas skirtingo brandinimo sūris DŽIUGAS
  • susmulkinti paskrudinti riešutai
  • švieži žalumynai
  • razinos
  • džiovintos ožerškio (goji) uogos
  • tarkuotos citrinų žievelės

Gaminimas

Visus kiaušinio gamybai skirtus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Suformuokite kamuoliuką, įsukite į maistinę plėvelę ir 1 val. palaikykite šaldytuve. Galima laikyti ir per naktį.

Sutvirtėjusį kamuoliuką dėkite ant padėklo, ant kurio patieksite. Suteikite jam kiaušinio formą. Papuoškite įvairiai tarkuotu sūriu DŽIUGAS®, susmulkintais riešutais, žalumynais, nuplautomis ir nusausintomis razinomis, ožerškio uogomis. Patiekite su sūrio DŽIUGAS® traškučiais (sausoje keptuvėje 1-2 min. pakaitinkite plonu sluoksniu paberto tarkuoto sūrio DŽIUGAS®, atsargiai nuimkite mentele ir palikite atvėsti ant lėkštės).

Gero apetito!

PANAŠŪS Receptai

Gardi sūrio DŽIUGAS® idėja

Karpačio su sūriu DŽIUGAS®

Velyku boba su sūriu DŽIUGAS®

Kepti sumuštiniai su vištiena arba kumpiu ir kietuoju sūriu DŽIUGAS®

Skrebutis (brusketa) su keptomis vynuogėmis ir sūriu DŽIUGAS®

Sausainukai su kietuoju sūriu DŽIUGAS® ir čiobreliais

Makaronų užkepėlė su daržovėmis ir kietuoju sūriu DŽIUGAS®

Šiltos miško grybų salotos su lazdynų riešutais ir kietuoju sūriu DŽIUGAS®

Marinuotas kietasis sūris DŽIUGAS®

Omletas su kumpiu ir kietuoju sūriu DŽIUGAS®

×

Klausk sūrio Džiugas eksperto

Jūsų asmens duomenys yra renkami ir tvarkomi, siekiant įvertinti Jūsų interneto projekto poreikius ir pateikti UAB „Čia Market tinkamiausią pasiūlymą. Užpildydami šią formą, Jūs sutinkate kad su mūsų "Privatumo Politikoje" aprašytomis taisyklėmis